by VT VT

WiFi satovi

Zdravlje, obrazovanje, industrija, administracija, promet … Dostupno je više od 40 modela zidnih/stropnih satova koji udovoljavaju svim potrebama ovih djelatnosti. A budući da je svaki zahtjev jedinstven, naši satovi nude nekoliko načina sinkronizacije i napajanja za svaki proizvod. Prije nekoliko mjeseci u liniji satova LED Style uveden je način sinkronizacije NTP / Wi-Fi. Sad je došlo vrijeme da i unutarnji Profil satovi – Profil 930, Profil 940, Profil 730 i Profil 740 – budu opremljeni ovom tehnologijom!

JEDNOSTAVNA I BEZ PROBLEMA UGRADNJA

Tijekom instalacije potreban je samo jedan kabel za napajanje Profil Wi-Fi mreže, bilo da se koristi mrežni ili niskonaponski (ELV) izvor napajanja. S jednim kabelom za napajanje, Profil Wi-Fi dizajniran je za ponovnu upotrebu postojeće mreže, a time i za pojednostavljivanje pokretanja sata. A ako se Wi-Fi mreža prekine, sat i dalje zadržava vrijeme!

EKONOMIČNA INSTALACIJA

Pojednostavljena instalacija zahtijeva manje kabela i veza, čime se smanjuju troškovi koji se odnose na infrastrukturu IT mreže. Nadalje, Wi-Fi sinkronizacija također služi za smanjenje troškova održavanja svake točke povezivanja ožičene RJ45 utičnicama, koja se koristi u NTP / PoE vezama.

POJEDNOSTAVLJENO POVEZIVANJE

Novu tehnologiju nije uvijek lako instalirati. Zbog toga u Bodetu želimo olakšati pokretanje naših proizvoda brzom i jednostavnom vezom. Koraci su intuitivni: instalirajte sat, spojite se na Wi-Fi mrežu sata pomoću našeg softvera Bodet Detect na računalu ili pametnom telefonu, otvorite web stranicu, unesite IP adresu sata i na kraju pristupite konfiguracijskoj ploči. Lako!

PRILAGOĐAVANJE SATA

Jednom kad se povežete s konfiguracijskom pločom, navigacija je intuitivna. Tada se satovi mogu konfigurirati prema potrebi: promijenite naziv mrežnih satova, uključite ili isključite pozadinsko osvjetljenje, prema potrebi konfigurirajte automatska upozorenja, nadzirti alarme itd. Postoje i mogućnosti vizualne prilagodbe: boja okvira, stakla ili model brojčanika mogu se prilagoditi.

by VT VT

Meinberg u dokumentarcu TV serije Laurenca Fishburna “Iza kulisa”

TV emisija “Iza kulisa” koju vodi hollywoodski glumac Laurence Fishburne obrazovna je televizijska serija koja kroz nadahnjujuće priče ističe evoluciju medicine, znanosti i tehnologije. U emisiji dolazi epizoda koja se osvrće na Meinberg i važnost rješenja za sinkronizaciju u kritičnim infrastrukturama

U ovoj edukativnoj epizodi “Iza kulisa” s Laurenceom Fishburneom, stručnjaci iz Meinberga objasnit će ulogu i funkcionalnost rješenja za sinkronizaciju. Epizoda se distribuira postajama javne televizije sredinom prosinca 2020. godine, a emitira se i na nacionalnoj televiziji (Fox Business) između 17. i 20. prosinca 2020.

Proširenu verziju epizode možete naći na Meinbergovoj stranici.

POGLEDAJ VIDEO

Više informacija možete pronaći na Meinberg stranici.

Objavljeno na stranicama: Meinberg GmbH

by VT VT

M2000S – Novo kućište u Meinbergovoj IMS-seriji NTP/PTP poslužitelja vremena

IMS LANTIME M2000S je 2U kućište u koje se može smjestiti novi Meinbergov CPU modul, do dva Meinbergova prijemnika (GNSS, PZF, IRIG vremenski kod) s automatskom sklopkom za prebacivanje signala i do tri napajanja. Za instalirane prijemnike dostupni su svi mogući oscilatori (OCXO-SQ, -MQ, -HQ i -DHQ).

Sustav pruža širok raspon frekvencijskih i pulsnih izlaza te može poslužiti kao potpuno redundantni sustav za referentni zahtjev za zahtjevne primjene.

Modeli LANTIME S alternativa su aplikacijskim okruženjima gdje zaslon s funkcijskim tipkama nije potreban za konfiguraciju na licu mjesta. To omogućava ugradnju varijanti S kućišta u police koji su dostupni samo s jedne strane. Zbog svoje male instalacijske dubine, M2000S je prikladan i za ETSI regale (ETS 300, 21 inča).

Više informacija o novom sustavu IMS M2000S možete pronaći na Meinberg stranici proizvoda.

Objavljeno na stranicama: Meinberg GmbH

by VT VT

Dostupan je novi modul sa višepojasnim GNSS prijemnikom

Meinberg GNM181 višepojasni GNSS modul prijamnika sa nanosekundnom razinom točnosti zadovoljava najstrože zahtjeve vremenskog ograničenja 5G mreža. Idealan je i za globalnu primjenu jer podržava sustave GPS, BeiDou, Galileo i GLONASS. Nije podložan ionosferskim pogreškama.

Ključne značajke:

  • RS232 sučelje
  • Antena povezana s do 70m koaksijalnog kabela tipa Belden H155
  • Kompatibilan s IMS-CLK utorima
  • Opcije oscilatora: OCXO-SQ, OCXO-MQ, OCXO-HQ, OCXO-DHQ
  • Kombinirani 184-kanalni GPS / Galileo / GLONASS / Beidou prijemnik
  • Opcionalno: Sintisajzer 1/8 Hz do 10 MHz (razina TTL, sinusni val 1,5Veff, otvoreni odvod)
  • 4 programabilna TTL izlaza i generator vremenskih kodova (IRIG-B, AFNOR)
GNSS-prijemnik
GNSS-prijemnik
by VT VT

Proizvodi Baer Energie- & Messtechnik u ponudi

Baer Energie- & Messtechnik vodeći je pružatelj komunikacijskih rješenja i rješenja za mjerenje energije u cijelom svijetu. Njihovi sustavi, modemi te uređaji i instalacije koriste se u tvrtkama za opskrbu energijom (struja, plin, voda, daljinska opskrba toplinom …) i u industriji. Od sada kompletan asortiman je i u našoj ponudi.

by VT VT

Prekid usluga satelitskog sustava Galileo

Izvor: galileognss.eu

Status od 18.07.2019.

Komercijalni korisnici već mogu vidjeti znakove oporavka usluga navigacije i određivanja vremena, a do daljnjeg se mogu pojaviti fluktuacije.

Status od 11.07.2019.

Privremeni prekid europske Galileo usluge za sateltsku navigaciju i određivanje točnog vremena.
Galileo je trenutno pogođen tehničkim incidentom koji se odnosi na njegovu zemaljsku infrastrukturu jer su trenutno nedostupna sva 22 satelita tog sustava. Incident je doveo do privremenog prekida Galileo usluge za navigaciju i određivanje vremena, s izuzetkom usluge pretraživanja i spašavanja Galileo (SAR). SAR usluga – koja se koristi za pronalaženje i pomoć osobama u nevolji, primjerice na moru ili planinama – ostaje nepromijenjena i ostaje na snazi.

Američki GPS i ruski GLONASS se mogu i dalje koristiti bez problema.