Preuzeto sa stranica tvrtke Meinberg.

Prijelaz iz naslijeđenih SDI sustava u virtualizirano okruženje temeljeno na IP-u

Profesionalna industrija za emitiranje trenutno razvija svoje studijske infrastrukture za prijelaz sa tradicionalne distribucije video / audio signala kao što je SDI za videozapise, AES za audio i namjenske Genlock / Wordclock signale prema punoj proizvodnji baziranoj na tehnologiji IP adresa, kao što je opisano u SMPTE paketu standarda za profesionalne medije preko IP mreža (SMPTE ST 2110).

Tehnologija

PTP (Precision Time Protocol) je odabrana tehnologija za sinkronizaciju studijske opreme preko IP-a. Mreženo infrastrukturno okruženje s COTS preklopnicima i umreženim video uređajima već je predstavljeno javnosti u eksperimentalnim studijama. Danas je već dogovoreno da će IEEE 1588 (PTP) biti osnova za sinkronizaciju svih satova u TV ili radio studiju. Za svijet Audio-over-IP, tehnologije kao što su AES67 ili RAVENNA već koriste PTP kao svoj izbor za sinkronizaciju vremena.

Meinberg LANTIME IMS vremenski poslužitelji osmišljeni su kako bi omogućili suživot i interoperabilnost tradicionalnih (Black-Burst, Tri-Level Sync, AES Word-Clock) i budućih (IEEE-1588 PTP) metoda sinkronizacije profesionalnih Audio / Video opreme u hibridnim okruženjima. Pruža visoko precizno vrijeme i frekvenciju, dobiveno iz GNSS satelita za spojene starije uređaje i paralelno spojene uređaje sa novom IP tehnologijom. Sustav nudi redundantnost, fleksibilnost i mogućnost zamjene kartica, tako da korisnik može imati željenu konfiguraciju u jednoj jedinici.
Podržavajući višestruke izvore ulaznih signala korištenjem Meinbergove IRSA (Intelligent Reference Switching Algorithm) tehnologije, LANTIME vremenski poslužitelji prihvaćaju GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, PTP, NTP, SyncE, 1PPS, IRIG vremenski kod ili 10MHz kao moguće sinkronizacijske ulaze.
Modularni pristup IMS platforme omogućuje zamjenu modula i mogućnosti zamjene modula u radu za IO module i napajanja. Ovaj koncept osigurava prilagodljivost u budućnosti i proširivost, dopuštajući dodavanje ili zamjenu modula kada su potrebne nove tehnologije ili sučelja. Time čini ovaj proizvod jednim od najskalabilnijih i najfleksibilnijih sinkronizacijskih rješenja na tržištu.