Preuzeto sa stranica tvrtke Digi International.

Digi uređaje koriste vodećih svjetske naftne tvrtki za prikupljanje i slanje podataka sa udaljenih senzora prema SCADA sustavima. Od optimizacije spremnika, proizvodnje i operacija bušenja do osiguranja sigurnosti i upravljanja imovinom i održavanja, energetska poduzeća moraju uspješno riješiti sve veći broj poslovnih i tehničkih pitanja. Danas tvrtke za eksploataciju i proizvodnju nastoje smanjiti rizik, povećati produktivnost i smanjiti troškove istraživanja i proizvodnje.

Tehnologije digitalnih naftnih polja omogućuju tvrtkama da prikupe više podataka, s većom učestalošću, iz svih dijelova proizvodnje nafte i plina te da ih analiziraju u gotovo stvarnom vremenu, čime se optimiziraju performanse spremnika, bušotina i postrojenja. Rezultat: visoko pouzdani izvori podataka, vidljivost trenutne imovine, veća operativna učinkovitost i povećana sigurnost i zaštita okoliša.
Nove tehnike ekstrakcije – i veće oslanjanje na sofisticiranu tehnologiju – vode tržišne analitičare da predviđaju da će se uporaba uređaja M2M gotovo utrostručiti tijekom sljedeće četiri godine. Ali kako možete učinkovito upravljati tim uređajima? Koliko dugo ta oprema može pouzdano raditi u takvim uvjetima?
Visoko rizični uvjeti, udaljena mjesta i nedostatak obučenih radnika u industriji i proizvodnji i preradi znači da potražnja za automatizacijom raste. Senzori mogu pružiti sigurnije i točnije prikupljanje podataka. Ali kako možete prenijeti te podatke na velike udaljenosti u zagušenim RF okruženjima?
Operateri žele znati kako osigurati sigurnost na radnom mjestu i zaštitu okoliša – i spriječiti požare, izlijevanje, curenje i druge opasnosti. Više podataka se obično pretvara u veću učinkovitost. Ali kako možete prikupiti te podatke na pravovremen i pouzdan način?
Proizvođači nastoje zaštititi profitne marže koje su pod većim pritiskom nego ikad. To znači točnije naplate, sprečavanje gubitaka i pametnije strategije održavanja kako bi se spriječili kvarovi opreme. Kako možete biti učinkovitiji i smanjiti operativne troškove?

Digi International proizvodi za naftnu industriju

  • Digi TransPort® WR21 – Kompaktan, fleksibilan, jeftin 3G / 4G / LTE poslovni usmjerivač za udaljene i mobilne mrežne aplikacije
  • Digi TransPort® WR31 – Inteligentni 4G LTE usmjerivač dizajniran za kritične infrastrukture i industrijske aplikacije
  • Digi® 6330-MX – LTE usmjerivač visokih performansi s Gigabit Ethernet-om i dodatnom Wi-Fi vezom
  • Digi® 6350-SR – Svestrani LTE usmjerivač visokih performansi za kritične mrežne aplikacije s namjenskim serijskim portom i dodatnom Wi-Fi mrežom